Over Ons


Onze volledige naam is Muziekvereniging Kunst Naar Kracht, afgekort KNK.
KNK speelt muziek die voor een harmonieorkest is geschreven, zoals filmmuziek, pop, musical, latin en licht klassiek.
In 2019 hebben wij ons 100 jarig jubileum groots gevierd met aan het einde van het jaar een onvergetelijk jubileumconcert, waarin wij de Stadspenning van de gemeente Den Haag kregen uitgereikt.


Samen muziek maken is voor de leden van KNK het belangrijkste, maar ook de gezelligheid en de sociale contacten willen we niet missen. Ons orkest heeft trouwe leden die al vele jaren meespelen, maar ook nieuwe leden voelen zich snel thuis.

Grote talenten zijn van harte welkom, maar zeker ook muzikanten met meer bescheiden muzikale vaardigheden.
Partijen kunnen worden aangepast.


Repetitie is iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
Nu wij in Coronatijd niet live kunnen repeteren, zien wij elkaar wekelijks via een zoom-sessie. Onze dirigent geeft op luchtige wijze een half uur muziekonderwijs, o.a. over ritmes, accoorden en opbouw van de muziekstukken die wij op ons repertoire hebben staan. Daarna spelen wij een wekelijks door een van onze leden ontworpen muziekquiz. En we nemen even de tijd om elkaar bij te praten over voor ons belangrijke gebeurtenissen.


KNK staat open voor samenwerking met andere culturele groepen en voor nieuwe uitdagingen. Zo hebben leden van ons orkest eens in de Haagse Toren gespeeld, in de Loosduinse bibliotheek en in een rijdende tram. We spelen ongeveer zes keer per jaar in een woonzorgcentrum, tijdens muziekdagen in winkelcentra en geven bijna ieder jaar een jaarconcert.

Dirigent

Ons orkest wordt geleid door Benson Walch. Hij heeft op het Segbroek College in Den Haag VWO met muziekplan gedaan, een Hbo-opleiding Docent Muziek gevolgd, zijn bachelor gehaald in Muziekwetenschap en een master in Toegepaste Muziekwetenschappen in Utrecht.

Hij is slagwerker, speelt piano, contrabas, klarinet en gitaar en hij kan goed zingen.

Zijn visie is: “Mensen die graag muziek maken en beter willen worden, dat is mijn doelgroep. Hoe lang die weg naar die groei is en wat je er aan wilt doen, verschilt natuurlijk sterk onderling. Echter: is er een gezonde vorm van fanatisme en plezier aanwezig in de groep dan stijg je samen boven jezelf uit. Dit is iets magisch wat met name muziek teweeg kan brengen. Ik vind dan ook dat ik mijn doel heb bereikt als mensen binnen mijn groep die magie gaan voelen.”

Bezetting Orkest

In ons orkest spelen houtblazers (klarinet, dwarsfluit, fagot, hobo en saxofoon) en koperblazers (bariton, bas, trompet en hoorn).

Wij zijn heel blij met versterking van deze muzikanten. Bij KNK is ook plaats voor trombone, cornet, bariton en slagwerk.

Bestuur

voorzittervacant
secretarisHelen Roozenburg
penningmeester   Willemien Pos
lidEsther Ruijters
kandidaat-lidMirjam van den Eijkel
kandidaat-lidPaula SoulliéVoor vragen aan het bestuur stuurt u een mail naar: bestuur@knkonline.nl