Over Ons.                        

Onze volledige naam is Muziekvereniging Kunst Naar Kracht, afgekort KNK.
KNK speelt muziek die voor een harmonieorkest is geschreven, zoals filmmuziek, pop, musical, latin en licht klassiek.
In 2019 hebben wij ons 100 jarig jubileum groots gevierd met aan het einde van het jaar een onvergetelijk jubileumconcert, waarin wij de Stadspenning van de gemeente Den Haag kregen uitgereikt.

                                                                                                                                                       .

Samen muziek maken is voor de leden van KNK het belangrijkste, maar ook de gezelligheid en de sociale contacten willen we niet missen. Ons orkest heeft trouwe leden die al vele jaren meespelen, maar ook nieuwe leden voelen zich snel thuis.

KNK staat open voor samenwerking met andere culturele groepen en we vinden het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo hebben leden van ons orkest eens in de Haagse Toren gespeeld, in de Loosduinse bibliotheek en in een rijdende tram. We spelen ongeveer zes keer per jaar in een woonzorgcentrum of tijdens muziekdagen in winkelcentra en geven bijna ieder jaar een jaarconcert.

Grote talenten zijn van harte welkom, maar zeker ook muzikanten met meer bescheiden muzikale vaardigheden.
Muziekpartijen kunnen, indien nodig, worden aangepast.


Repetitie is iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
Na een lange Corona-lockdown mogen we nu weer voorzichtig repeteren. Als je wilt komen luisteren is dat prima, maar neem dan wel van tevoren contact op via info@knkonline.nl in verband met het beperkt aantal toegestane personen tijdens onze repetities.

Sinds 1 juli 2021 heeft KNK een nieuwe repetitieruimte. We zijn erg blij dat we kunnen repeteren in Wijkcentrum De Wiekslag, vlakbij de Loosduine Molen. Na de repetitie is er gelegenheid om nog gezellig na te praten. We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontruimen van ons verenigingslokaal in de Engeringstraat. Alleen al het uitzoeken van onze bladmuziek kostte vele uren. Voor onze oude instrumenten die we niet meer gebruiken (onder andere onze pauken, en wat blaasinstrumenten) is een andere eigenaar gevonden. Hieronder een fotoimpressie van het uitzoeken en opruimen.

Per 1 oktober zijn we officieel verhuisd naar De Wiekslag op de Molenbrink 68 A.
Dirigent

Ons orkest wordt geleid door Benson Walch. Hij heeft op het Segbroek College in Den Haag VWO met muziekplan gedaan, een HBO-opleiding Docent Muziek gevolgd, zijn bachelor gehaald in Muziekwetenschap en een master in Toegepaste Muziekwetenschappen in Utrecht.

Hij is slagwerker, speelt piano, contrabas, klarinet en gitaar en hij kan goed zingen.

Zijn visie: “Mensen die graag muziek maken en beter willen worden, dat is mijn doelgroep. Hoe lang die weg naar die groei is en wat je er aan wilt doen, verschilt natuurlijk sterk onderling. Echter: is er een gezonde vorm van fanatisme en plezier aanwezig in de groep dan stijg je samen boven jezelf uit. Dit is iets magisch wat met name muziek teweeg kan brengen. Ik vind dan ook dat ik mijn doel heb bereikt als mensen binnen mijn groep die magie gaan voelen.”

Bezetting Orkest

In ons orkest spelen houtblazers (klarinet, dwarsfluit, fagot, hobo en saxofoon) en koperblazers (bariton, bas, trompet en hoorn).

Wij zijn heel blij met versterking van deze muzikanten. Bij KNK is ook plaats voor trombone, cornet, bariton en slagwerk.
Bestuur

voorzitterHelen Roozenburg
lid
Esther Ruyters
lid
Mirjam van den Eijkel
lidPaula Soullié


Voor vragen aan het bestuur stuurt u een mail naar: bestuur@knkonline.nl